torsdag 6. januar 2011

Lost kingdoms of Africa

Med ei lita jente fødd i Addis Abeba i huset så vert ein jo litt meir enn gjennomsnittleg interessert i Etiopia og tar i mot tips om gode bøker og filmar derifrå. Gjennom ei adopsjonsnettside fekk eg tips om denne serien laga av BBC.

Lost kingdoms of Africa der ein av episodane er frå Etiopia. Det er verkeleg imponerande arkitektonisk historie som vert vist i tillegg til flotte naturbilder, og for dei som er interesserte i det eit forsøk på å finna ut om dei etiopiske kongane nedstammer frå dronninga av Saba.

Sidan eg måtte til you tube for å finna programmet så kjem det i 6 delar, og no skal de få dela det med meg.

With a little daughter born in Addis Abeba I am more than generally interested in Ethiopia. Through an adoption network I found this program made by BBC. It shows an impressive architectural history, majestic nature and for those interested tries to find out if the story that the  Ethiopian kings were descendents of the queen of Sheba is true.

3 kommentarer:

Lill sa...

Spennende! Må se det en kveld jeg har tid...(tenkte jeg skulle prøve å legge meg litt "tidlig" i dag...ha,ha...halv tolv og halveis i rødvinsglasset;)

Du må markedsføre denne bloggen din litt mer - er imponert over det du skriver om her.

Mette sa...

Hyggeleg at du liker den Lill, men den er kanskje litt smal til å verta ein stor hit.... Tenkjer på den som ein stad eg kan samla litt info og linkar som eg sjølv har glede av også.

Synnøve Olava sa...

hei!
Takk for den hyggelige bursdaghilsningen til datteren min.
Skjønner at man blir veldig interesert i et lands kultur, historikk, politikk etc når man har adoptert et lite barn derfra.
Selv om vi har en adoptert datter fra Kina, så er ikke jeg overintersert i alt mulig fra der, men det er en individiull ting. Men men hører selvfølgelig litt ekstra etter når Kina nevnes.
Ønsker deg en fin dag!