onsdag 2. september 2009

Farsen i Kongo og to norske røverar


Kva no dei to norske karane har gjort i Kongo kjem ikkje fram i denne rettssaka som er ein farse frå a til å. At dei framstår som to "luringar" som kanskje har gått i si eiga felle er ei anna sak. Oppsagt frå forsvaret og oppretting av eigne sikkerheitsselskap i Uganda som i praksis er ein salgs leigesoldatverksemd ser jo ikkje nett så uskuldig ut. Ikkje hjelper det å endre forklaring heller - ein tvilsam praksis som set alt det andre dei seier i eit dårleg lys og.Denne rettsaka foregår jo slik eg forstår det i ein lokal eller regional rettsal. Ankeretten finst i Kongo også og vonleg er det då litt meir edruelege partar og dommarar.

Nordmenn er ikkje alltid uskuldige, men allei fortener ei rettferdig rettsak og etterforsking, og det gjer også offeret og hans familie.

1 kommentar:

Anonym sa...

De to norske "røverar" har vel blit til 3 i Kongo nå, ettersom Rune Monstad kastes ut. Jeg håper norske myndigheter vet grunnen til at han kastes ut og at den er akseptabel som utvisningsgrunn. Skal vi snu litt på "flisa" og se hva vi gjør i Norge med alle "røverar" som avsløres her ? Enten de nå er farget eller hvite. Kanskje vi skulle begynne å praktisere noen strengere utvisningsgrunner her i landet også?
Hva med alle de som (gjeng)voldtar norske kvinner fordi at de syns det er OK. Kanskje vi skal begynne der - etter avsonet dom i Norge.